Hjelp til CV & Søknad

Hvordan lage en god CV

Tilpass CV-en

Ofte må du registrere en digital CV, for eksempel i Webcruiter eller Easycruit eller andre rekrutteringssystemer, når du søker jobber. Du kan også legge ved en vanlig CV sammen med den digitale - mange arbeidsgivere liker det.

Finn ut hvilken informasjon som er viktig for arbeidsgiveren. Tilpass CV-en etter jobben du søker på, litt avhengig av hvor mye arbeidserfaring og utdanning du har. Bruk tid på å formulere noen gode nøkkelkvalifikasjoner som viser at din erfaring passer til akkurat denne stillingen. Hvis du søker på en annen stilling senere, bør du spisse nøkkelkvalifikasjonene og kanskje endre rekkefølge.

CV-en bør være på maksimalt 3 sider. Hvis du sender med bilde, må det være profesjonelt.

Personlige opplysninger: Navn, adresse, e-post, mobilnummer

Fødselsdato

Sivilstatus og eventuelle barn

Nøkkelkvalifikasjoner: Noen foretrekker å beskrive nøkkelkvalifikasjoner øverst på CV-en, for eksempel:

  • Allsidig leder med erfaringskompetanse for eksempel 

  • 8 års erfaring som sosionom med spes.ped
  • Utdannet fagmontør med stor interesse for faget

Utdanning: Start med den utdanningen du tok sist. Fag eller navn på utdanningen må være med. Oppgi lærested og når utdanningen startet og sluttet.

Arbeidserfaring og praksis: Start med den siste jobben. Før opp stillingstittel og perioden du jobbet der. Du kan også oppgi arbeidsoppgaver og ansvarsområder i stikkordsform.

Kurs, sertifikater og verv: Før opp de kursene som er relevante for stillingen du søker. Tillitsverv fra skole, idrett, borettslag og lignende viser at du er villig til å påta deg ansvar, er utadvendt og engasjert.

Språk: Før opp språk du behersker og på hvilket nivå, muntlig og skriftlig.

IT-kunnskaper: Før opp relevante programmer du behersker, og på hvilket nivå.

Prosjekterfaring: Før opp prosjekter du har vært med på og hvilken rolle du hadde.

Fritidsinteresser: Fritidsaktiviteter kan fortelle mer om hvem du er.

Vitnemål og attester: Du kan skrive «Jeg sender vitnemål og attester ved forespørsel» i søknaden. Lever aldri fra deg originale dokumenter. Du må selv sørge for at kopier og vitnemål er attestert (en kopi med stempel og underskrift som viser at kopien er riktig) hvis arbeidsgiver krever det.

Be om tilbakemelding på CV-en og søknaden fra Rådgiver eller venner og familie

Venner, familie og kjente kan gi nyttige innspill på CV-en og søknaden din.

Under her kan du laste ned maldokumenter for CV og søknad helt gratis om du har lyst og lage de selv trenger du hjelp med dette kan du få det av oss og info om om dette finner du under her!

Velg en pakke og kom i gang nå med og forbedre din CV eller søknad!

Forhåpentligvis ser du nå fordelene ved å ha en profesjonelt skrevet CV og jobbsøknad, Ikke vent lenger med å få på plass din CV og søknad som øker sjansene med å få jobben du så gjerne vil ha.

Bestill i dag og du kan søke på jobben du ønsker allerede om få dager. Er du sent ute kan du også bestille ekspresslevering hvor du får CV og søknad levert innen 24 timer.

Du trenger ikke å betale før du mottar din CV og søknad, og du får også friheten til og betale med fakturaløsning eller via vippsbetaling.